Begeleidingen

In mijn omgeving kom ik regelmatig mensen met faalangst en rijangst tegen. Ik merkte dat ik bij veel mensen hun angst enigszins kon verlichten. Dit heeft mij aan het denken gezet hoe ik ze er vanaf kan helpen.

 
 

Mijn kennis als rijinstructeur is er op gericht om mensen vaardigheden aan te leren. Op het moment dat er dan faal- of rijangst bijkomt, kom je kennis tekort als rijinstructeur. Belangrijk bij faal- of rijangst is dat de oorzaak aangepakt wordt. Zou je de gevolgen aanpakken dan is de kans op terugval in het oude gedrag groot. Dan ben je dus nog steeds niet geholpen.

Een rijinstructeur moet in 5 jaar tijd een aantal dagen bijscholing volgen om bevoegd te blijven. Binnen de verplichte bijscholingscursussen kon ik geen opleiding vinden om de oorzaak van faal- en rijangst aan te pakken. Er zit wel een 1-daagse opleiding tot faalangstinstructeur tussen en nader onderzoek maakte mij duidelijk dat hier alleen de gevolgen van faalangst aangepakt worden.

Ik ben verder gaan zoeken en ben bij NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en Systemisch Werk uitgekomen. NLP gaat onder meer over de communicatie naar jezelf en een ander. NLP geeft de mogelijkheid je denkwijze (communicatie) te achterhalen en onbewuste processen te veranderen, want vaak is angst een onbewust proces. Door dit proces bewust te maken is het proces ook te veranderen en dit geeft de mogelijkheid je (subjectieve) angst uit te schakelen. Vervolgens zul je in staat zijn hetgeen wat eerst niet lukte of te spannend was nu met succes te volbrengen!

Heb jij last van faal- en/of rijangst en je wilt hier graag vanaf? Neem eens vrijblijvend contact met me op voor meer informatie.