RIJANGST

Van jongs af aan ben ik in mensen geïnteresseerd. Waarom doet de mens wat ie doet? Hoe komt het toch dat we het onszelf en elkaar soms zo lastig maken. En vooral: hoe kan er een oplossing of harmonie bereikt worden.

In 2000 ben ik begonnen als rijinstructeur en al snel kwamen er mensen met faalangst en rijangst op mijn pad. Ik merkte dat ik als rijinstructeur weinig tot geen verandering in de angst kreeg. Achteraf was dit logisch te verklaren: een rijinstructeur is opgeleid om iemand vaardigheden aan te leren, niet om iemand van angst af te helpen.

Sinds 2010 ben ik me verder gaan ontwikkelen op het gebied van NLP en Systemisch Werk. Inmiddels ben ik gecertificeerd trainer en coach in deze specialisaties. Het afgelopen decennium heb ik op allerlei manieren veel mensen mogen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling op allerlei verschillende vlakken en contexten.

Mensen met rijangst hebben vanuit hun omgeving al vaak te horen gekregen dat ze prima kunnen rijden. Soms met de opmerking erbij dat er niks aan de hand is want het rijden gaat immers prima. Ook zijn er vaak al talloze goed bedoelde adviezen gegeven waar helaas de angst niet mee verdwijnt. Iemand zonder rijangst kan zich niet voorstellen waar iemand met rijangst mee zit.

Wanneer je hier verandering in wilt brengen is het allerbelangrijkste om de oorzaak aan te pakken. Dit om een blijvende verandering aan te brengen. Een rijinstructeur kan dit niet, tenzij hij verder opgeleid is. Ik doe dit met NLP: Neuro Linguïstisch Programmeren. NLP is een communicatiemodel wat in beeld kan brengen hoe jouw interne denkpatroon werkt en waarom je het op die manier doet. Ook biedt NLP talloze mogelijkheden om hier veranderingen in aan te brengen. Ook gebruik ik Systemisch Werk. Hiermee breng je letterlijk in beeld wat je doet en hoe je staat ten opzichte van je probleem. Een erg krachtige methode!

Uit ervaring blijkt dat meestal 5 sessies van ca. 1,5u voldoende zijn om weer zonder angst de weg op te kunnen.  Dit kan bij je thuis of op een afgesproken locatie. Wil je meer weten hoe ik werk en wie ik ben? Bel of mail, dit is vrijblijvend.

Voor vragen, opmerkingen en/of een afspraak maken bel of mail je met:

Menu