STEFAN KUPERUS

Als geboren en getogen Fries ben ik traditioneel opgevoed met de overtuiging: doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. Eigenlijk bedoelden ze: als je opvalt wordt je kop eraf gehakt. Dat heeft een paar jaar (lees 30) mogen kosten om hier beweging in te krijgen.

Mensen die mij van vroeger kennen zullen me misschien wel beschrijven als stug, ondoorgrondelijk, afstandelijk, of rustig. Dat heeft me veel kwaliteiten opgeleverd. Eerst moest ik wel even door elkaar gehusseld worden om dat zelf in te zien.

Vanuit mijn toenmalige werk als rijinstructeur kwamen er steeds meer mensen met angstklachten op mijn pad. Omdat er binnen de rijschoolbranche geen enkele bijscholing of opleiding was die mij in kennis daarvan kon voorzien ben ik gaan pionieren. Dit bracht me bij opleidingen als NLP en Systemisch Werk. Waar ik eerst nog dacht dat dit over mijn werk zou gaan bleek al snel dat ik eerst te onderzoeken had hoe ik zelf in elkaar steek.

De methodieken en het coachen bleken me goed te liggen. Waar ik ooit gezworen heb nooit voor een groep te gaan staan (ze zullen toch eens je kop eraf hakken) vind ik ook groepstrainingen geven geweldig.

Mensen zien groeien vind ik persoonlijk zeer mooi. In de rijinstructie deed ik dit natuurlijk al hetzij op een ander level. Nu in de coaching en de training krijg ik vaak terug dat ik heel open, nuchter, zeer scherp, confronterend, humoristisch en ook een doorbreekijzer ben.

Ik ben er van overtuigd dat we allemaal met een bepaalde reden op deze wereld komen en weer gaan. Die van mij is leren leven. Wat is die van jou?

Voor vragen, opmerkingen en/of een afspraak maken bel of mail je met:

Menu